Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati se afla pe locul 11 in topul “Ad Astra”

minzu-viorel.jpgTopul universitatilor din Romania, realizat anual de prestigioasa revista “Ad Astra”, plaseaza Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati pe locul 11 din 49 de institutii de invatamant superior. Rectorul universitatii galatene, Viorel Manzu, a declarat ca topul a fost realizat pe baza articolelor stiintifice de relevanta internationala ale personalului universitatilor.
“Fiecare articol stiintific acceptat spre publicare de o revista internationala reprezinta, practic, o evaluare a pregatirii stiintifice a autorilor articolului de catre experti internationali de prestigiu. Este foarte important pentru noi ca am sarit de pe locul 22, in 2006, pe 11, in 2007, ceea ce demonstreaza ca se face activitate de cercetare stiintifica”, a spus Viorel Manzu.

Universitatea galatena a publicat in reviste internationale de prestigiu 43 de articole, reprezentand o medie de 6,33 articole la 100 de cadre didactice.

Pe primul loc se afla Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, cu o medie de 31,87 articole la 100 de persoane, urmata Universitatea ”Babes-Bolyai” din Cluj, cu 24,01 si Universitatea Bucuresti, cu 21,26. Universitatea particulara “Danubius” din Galati se afla pe locul 34, cu o medie de 2,22. Topul cuprinde numai 49 de universitati, celelalte nepublicand niciun articol stiintific de
relevanta internationala in anul 2007.