Primarul municipiului Giurgiu sustine modificarea Legii invatamantului

iliescu--lucian.jpgPrimarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat ca este nevoie de sprijinul Parlamentului pentru a regandi Legea invatamantului, intrucat rezultatele din acest an de la Bacalaureat reflecta “dezastrul” din invatamant.
“Eu trag un semnal de alarma, trebuie sa regandim Legea invatamantului, trebuie o strategie de pregatire a elevilor gandita pe termen lung. Rezultatele de la Bacalaureat reflecta modul dezastruos in care a fost gandita in ultimii ani programa scolara” – a afirmat Lucian Iliescu.

El considera ca nu este suficienta schimbarea din functie a unui ministru sau a unui inspector scolar, pentru ca greselile in invatamant s-au perpetuat de ani de zile, ci trebuie schimbata in primul rand mentalitatea.

Lucian Iliescu a mentionat ca in Anglia sau Austria fiecare elev in parte este instruit in functie de aptitudini. “Noi am abandonat aceste practici, facem toti facultatea, dar nu mai pregatim oameni pentru anumite meserii. In alte tari sunt programe scolare pentru mulgatori, taietori de lemne, lacatusi. La noi toti fac licee industriale si am neglijat scolile de meserii. Un exemplu in acest sens este Santierul Naval Giurgiu, care aduce muncitori din Zimnicea, pentru ca la Giurgiu au disparut acesti meseriasi, desi avem un liceu naval” – a exemplificat Iliescu.

Primarul municipiului Giurgiu crede ca Romania ar trebui sa imprumute din experienta tarilor dezvoltate si sa imbunatateasca Legea invatamantului iar rezultatele se vor face simtite peste un numar de ani, care poate cuprinde un ciclu de invatamant, respectiv 18-20 de ani.