Pachetele cu rechizite au ajuns la scolile timisene

golcea_sandu.jpgElevii din Timis vor avea manualele scolare pe banci din prima zi de scoala si dascali la catedra, a declarat prof. Sandu Golcea, inspector general scolar.
“Pana acum am primit deja 97,5% din necesarul de carte scolara solicitat, iar restul va veni, cu siguranta, pana la inceperea noului an scolar”, a spus Golcea. El a mai spus ca 14.175 de pachete care contin rechizite, sunt deja livrate catre scoli, potrivit tabelelor intocmite de respectivele institutii, in functie de nevoi.

Seful Inspectoratului Scolar a mai precizat ca exista un numar suficient de mare de profesori pentru scoli, problemele putand sa apara in momentul solicitarii infiintarii de noi clase sau transformarea gradinitelor cu program normal in unitati cu program prelungit, pentru care este necesara suplimentarea numarului de cadre didactice.

Pe de alta parte, Golcea a anuntat ca a cerut verificarea situatiei din zece unitati scolare rurale, care nu au solicitat autorizatie sanitara de functionare. Din cele 710 scoli din judet, 525 sunt in lucrari, iar 185 nu au primit autorizatie sanitara de functionare. Situatia este dificila in 88 de scoli sau gradinite, care isi desfasoara activitatea in imobile revendicate, iar primariile au ezitat sa mai investeasca in lucrari de reparatii.

In alta ordine de idei, Golcea a anuntat ca din aceasta toamna, toate scolile din judet vor fi conectate la sistemul informatic, costurile aferente ultimei investitii ridicandu-se la 300 de milioane de lei, suportate de Ministerul Educatiei. “S-au cumparat servere si cate 10-20 de calculatoare pentru fiecare scoala, aceasta fiind ultima etapa de informatizare a tuturor scolilor din judet”, a spus Golcea.