SEMNAL EDITORIAL: “Sisteme de instruire alternative si complementare. Structuri, stiluri si strategii”

sisteme_instruire.jpgEditura Polirom a publicat volumul “Sisteme de instruire alternative si complementare. Structuri, stiluri si strategii”, al autorului Ioan Cerghit. Cartea a aparut in colectia “Collegium. Stiintele educatiei”, are 400 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 35 RON.

Deja un reper in bibliografiile de specialitate, lucrarea se subsumeaza unui domeniu major al pedagogiei, clasificand si discutand noile metode si tehnici utilizate in procesul de invatamant.

Concepute pentru a stimula un activism cognitiv autentic la elevi, noile metode sunt, in viziunea autorului, complementare cu cele traditionale, alcatuind impreuna cu acestea un continuum didactic, in masura sa confere invatamantului modern avantajul unei sinteze a tuturor bunelor solutii, incercate si validate practic. Volumul se adreseaza studentilor la facultatile de stiintele educatiei sau care urmeaza cursurile unui modul pedagogic, precum si cadrelor didactice.

Din cuprins amintim capitolele: “Impactul cunoasterii culturale asupra procesualitatii invatamantului”; “Procesul de invatamant in perspectiva unor reprezentari multiple”; “Sisteme interactionale: contextuale si situationale”; “Sistemul sociocentric axat pe interactiunea sociala”; “Procesul de invatamant – interpretari si analize structurale si functionale”; “Activitatea de evaluare in invatamant”.