Volum dedicat activitatii de lobby, lansat la Universitatea Bucuresti

lobby.jpg“Reglementarea activitatii de lobby. In anticamera influentei”, o carte avandu-i ca autori pe Liviu Mihaileanu si Aurelian Horja, a fost lansata, miercuri, in sala “Constantin Stoicescu” a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti.

Aparuta in colectia “Comunicare” a Editurii C.H. Beck, lucrarea doreste sa vina in sprijinul demitizarii caracterului ocult al activitatii de lobby prin definirea exhaustiva, prezentarea tehnicilor folosite in cadrul acestei activitati, clarificarea aspectelor privind incadrarea juridica a infractiunii de trafic de influenta si diferentele dintre aceasta si lobby.

Autorii analizeaza, de asemenea, comparativ, modalitatile de reglementare in Statele Unite ale Americii, la nivelul institutiilor Uniunii Europene si in interiorul unor state membre ale Uniunii Europene. Nu in ultimul rand, lucrarea, cu o prefata semnata de acad. Mircea Malita, include o propunere de initiativa legislativa, dedicata reglementarii domeniului.

Evidentiind valentele interdisciplinare ale cartii, cei prezenti la eveniment – Vasile Iuga, Country Managing Partner PricewaterhouseCoopers Romania, conf. univ. dr. Flavius Baias, decanul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, si prof. univ. dr. Valerian Cioclei, director Editorial C.H. Beck, au subliniat necesitatea adoptarii unei legi referitoare la lobby in Romania.


“Este o carte scrisa nu din perspectiva lobbystului si nici din aceea a politicianului, ea reprezentand, de fapt, o opinie obiectiva a unor reprezentanti ai societatii civile”, a declarat Liviu Mihaileanu, unul dintre autori. Avand ca obiect exclusiv de activitate editarea cartilor si a publicatiilor cu tematica juridica si economica, Editura C.H. Beck s-a impus pe piata literaturii juridice in anul 1998 ca urmare a asocierii dintre grupul romanesc al Editurilor ALL si editura germana C.H. Beck. Incepand cu anul 2001, Editura All Beck s-a desprins din Grupul Editurilor ALL, iar din 2006 a preluat numele partenerului sau european C.H. Beck, devenind astfel o societate independenta, cu capital majoritar german. AGERPRES