Universitatea “Dunarea de Jos” organizeaza o conferinta internationala in domeniul tehnologiei alimentelor

univ_dunarea_galati.jpgFacultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din cadrul Universitatii “Dunarea de Jos” din Galati organizeaza, in perioada 9-11 octombrie, Conferinta Internationala „Industrial Microbiology and Applied Biotechnology”.

Participarea este una de exceptie, anuntandu-si prezenta si sustinerea de lucrari peste 80 de specialisti in domeniu, atat din strainatate, cat si din tara.

Conferinta beneficiaza de prezenta a doi invitati straini, personalitati recunoscute in domeniu: prof. Nabil El Murr de la Universitatea din Nantes, Franta, care este pentru a treia oara la Galati, si prof. Peter Raspor de la Universitatea din Ljublijana, care este presedintele celei mai importante organizatii europene reprezentative in domeniul stiintei si tehnologiei alimentelor – European Federation of Food Science and Technology (EFOST).

Subiectele abordate in lucrarile ce vor fi prezentate la Conferinta Internationala „Industrial Microbiology and Applied Biotechnology” vizeaza domeniile: Microbiologie, Biotehnologie, Enzimologie si Biosenzori, Genetica. Lucrarile care vor fi sustinute in plen prezinta cercetari ce au avut in vedere: obtinerea si utilizarea comerciala a enzimelor de interes industrial, cu aplicatii in industria alimentara, industria detergentilor, obtinerea biocombustibililor sau pentru bioremedierea mediilor poluate; studii de inginerie genetica pentru imbunatatirea performantelor biotehnologice ale microorganismelor de interes industrial; constructia si aplicatiile biosenzorilor in controlul calitatii alimentelor; implicatiile stresului oxidativ asupra activitatii metabolice a celulelor eucariote; modelarea bioproceselor.

Organizarea conferintei internationale la Galati a fost prevazuta ca obiectiv al Proiectului cod 62, din cadrul Programulului Platforme/Laboratoare de Formare si Cercetare Interdisciplinara, demarat in anul 2006, in urma caruia a rezultat Centrul integrat de cercetare si formare pentru Biotehnologie Aplicata in Industria Alimentara, BIOALIMENT, un centru modern de cercetare de excelenta, in care s-au investit 4570000 lei, exclusiv in infrastructura de cercetare, proiect coordonat de prof.dr.ing. Gabriela Bahrim. De altfel, in programul manifestarii este prevazuta si o vizita in laboratoarele platformei Bioaliment. Fiind un proiect finantat de Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS), la conferinta va participa si echipa desemnata de CNCSIS pentru monitorizarea implementarii proiectului, condusa de prof.dr.fiz. Mihai Girtu, membru al Consiliului CNCSIS.