Anton Anton: “Educatia trebuie sa dispuna de 6% din PIB”

anton_anton.jpgPrincipala prioritate a viitorului ministru al Educatiei ar trebui sa fie aceea de a avea un buget de 6% din Produsul Intern Brut pentru acest domeniu si de 0,8% pentru cercetare, a declarat ministrul in functie al Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Anton Anton.

“Primul lucru pe care trebuie sa-l aiba in vedere viitorul ministru al Educatiei este acela de a se tine cu dintii de 6% din PIB pentru acest domeniu si de 0,8% pentru domeniul Cercetare. Aceasta este cea mai mare prioritate. In contextul in care se negociaza si se rediscuta bugetul, ministrul Educatiei asta trebuie sa urmareasca”, a spus Anton.

Anton Anton crede ca viitorul ministru al Educatiei ar trebuie sa vegheze asupra sistemului educational in asa fel incat acesta sa functioneze in conditii bune. “Viitorul ministru ar trebuie sa vegheze in asa fel incat educatia sa functioneze in continuare. Sistemul de educatie nu este unul care se opreste cand se schimba ministrul, el trebuie sa aiba o continuitate. Copiii in continuare se duc la scoala si trebuie sa-si dea tezele, sa invete”, a explicat seful MECT.

Totodata, Anton Anton sustine ca o alta prioritate a viitorului ministru, avand in vedere ca noul minister va fi unul al educatiei, cercetarii si inovarii, este ca toate competitiile pentru fonduri de cercetare sa fie lansate asa cum au fost pregatite. “Ministerul Educatiei trebuie sa functioneze normal in continuare. Dupa ce lucrurile sunt lansate si functioneaza asa cum trebuie sa functioneze, ministrul poate sa-si vada de treaba lui, de programul de guvernare, sa vada ce poate indeplini din acest program”, a conchis Anton.