FSLI sustine ca nu s-a propus majorarea in etape a salariilor profesorilor

cornea_aurel.jpgPresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea, a declarat ca reprezentantii Guvernului nu au propus sindicalistilor o majorare in doua etape a salariilor cadrelor didactice, subliniind ca nu ar accepta o esalonare a cresterii salariale prevazute de Legea 221.

Liderul FSLI a spus, la finalul intalnirii de la Ministerul Finantelor, ca in cadrul discutiilor nu li s-a inaintat niciun procent din majorarea salariala a cadrelor didactice, acest lucru urmand sa se intample pe 38 ianuarie, la intanirea partenerilor sociali la care va participa si premierul Emil Boc.

“Nu putem accepta esalonarea, indiferent de lunile in care aceasta ar fi, pentru ca legea nu prevede esalonare. Nu renuntam la aplicarea Legii 221/2008 si vrem 33,4 la suta majorari salariale de la 1 octombrie, exact asa cum prevede actul normativ in vigoare”, a precizat Cornea.

Inaintea discutiilor de la Ministerul Finantelor cu sindicatele si patronatele, liderii PDL si PSD s-au intalnit la Senat, in sedinta conducerii coalitiei, pentru a discuta proiectul bugetului de stat pe 2009, una dintre problemele analizate fiind majorarea pensiilor si salariilor mici incepand cu aceasta primavara.