Cristian Adomnitei: “Ecaterina Andronescu, vinovata de respingerea legilor Educatiei”

adomnitei_cristian_.jpgDeputatul PNL Cristian Adomnitei, fost ministru al Educatiei, a criticat, vineri, respingerea proiectului liberal de legi ale Educatiei de catre Comisia de invatamant a Consiliului Economic si Social, aratand ca aceasta decizie a fost luata la solicitarea ministrului Ecaterina Andronescu, desi sindicatele sustin proiectul.

“Astazi, 29 mai, in Comisia de invatamant a Consiliului Economic si Social, angajatii Ministerului Educatiei au votat impotriva proiectului de legi ale Educatiei, creat in mandatul meu si depus la Parlament saptamana trecuta. Decizia acestora are in spate ordinul ministrului Ecaterina Andronescu, care nu doreste ca proiectul sa fie acceptat, pe motiv ca nu are semnatura ei”, se arata intr-un comunicat de presa.

Deputatul liberal considera ca atitudinea Ecaterinei Andronescu este una “irationala” si condamna “orgoliul inutil” al acesteia in problema proiectului legislativ mentionat.

“Este inadmisibil ca un ministru sa blocheze reforma in invatamant si sa intoarca sistemul la conditia mizera de dinainte de 2004, asa cum face Ecaterina Andronescu. Este inadmisibil ca ministrul Andronescu sa se foloseasca de autoritatea functiei, ca sa ii oblige pe subordonati sa nu dea aviz favorabil unui proiect legislativ atat de necesar cadrelor didactice, elevilor si studentilor. Incapacitatea ministrului Educatiei de a se achita de promisiunile electorale, de a gestiona sistemul si ministerul sunt, din nefericire, dublate de un orgoliu inutil”, a afirmat Adomnitei, potrivit sursei citate.

Deputatul liberal a mai spus ca reprezentantii sindicatelor din invatamant au votat pentru sustinerea proiectului respectiv deoarece la el au colaborat atat sindicatele, cat si specialisti ai ministerului, cadre didactice, studenti si diverse organizatii nonguvernamentale.

Parlamentarul PNL Cristian Adomnitei anunta, in urma cu aproximativ trei saptamani, ca liberalii au depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor pachetul de legi privind educatia, elaborat in timpul ministeriatelor Adomnitei si Anton.

“Au trecut sase luni de cand actuala putere a preluat mandatul si noi am gasit de cuviinta sa acordam acest ragaz pentru ca actualii guvernanti sa-si respecte, in primul rand, semnatura data pe Pactul pentru educatie. Nu au fost niste oameni oarecare cei care au semnat, vorbim de presedintele Basescu, de presedintele Senatului, Mircea Geoana, de premierul Boc, care la vremea aceea semna in calitate de presedinte al PD. Facem acest ultim pas cu care incheiem demersul de creare a acestui pachet si il depunem si formal la Biroul Permanent al Camerei astazi. Nu dorim ca munca (…) fantastica sa fie irosita, ea trebuie sa fie valorificata in interesul scolii si al societatii romanesti. Facem acest lucru cu o maxima buna credinta, incercam sa nu politizam”, a spus Adomnitei. Cristian Adomnitei a adaugat ca nu incearca nici el si nici fostul ministru Anton Anton sa-si aroge “drepturi de autor” asupra pachetului legislativ in discutie, deoarece la acest document au muncit “zeci de mii de oameni”.