Simpozion international privind strategiile de dezvoltare teritoriala la Zalau

univ_bolyai_2008.jpgUn simpozion international cu tema “Strategii de dezvoltare teritoriala”, derulat sub genericul “Geografia in contextul dezvoltarii contemporane”, se desfasoara in perioda 4-6 iunie, la Zalau, in organizarea Facultatii de Geografie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

La eveniment vor participa aproape 200 de invitati ce vor fi sustinute 120 de comunicari. “Am optat ca cea de-a patra editie sa se desfasoare la Zalau si pentru ca se suprapune cu un alt eveniment, mai exact 10 ani de la infiintarea extensiei universitare Zalau”, a declarat, joi, prof. univ. dr. Ioan Aurel Irimus, directorul extensiei universitare Zalau.

Deschiderea festiva a evenimentului va avea loc vineri, in sala Avram Iancu a Primariei municipiului Zalau, la eveniment urmand sa participe cadre din conducerea Universitatii Babes-Bolyai Cluj Napoca, inclusiv rectorul universitatii, prof. univ. dr. Andrei Marga, precum si oficialitati locale.

In cele trei zile ale simpozionului, la Zalau se vor afla invitati din Ungaria, Ucraina, Bulgaria, dar si reprezentanti din SUA si India. Simpozionul se va desfasura pe patru sectiuni: resurse si dezvoltare teritoriala, mediul si dezvoltarea durabila, politici si strategii de dezvoltare regionala si educatia geografica in contextul dezvoltarii contemporane. In programul simpozionului este prevazuta si o aplicatie pe teren, pe traseul Zalau – Castrul roman Porolissum (Moigrad) – Gradina Zmeilor (Galgau Almasului) – Gradina Botanica Jibou – Lacul de acumulare Varsolt – Tusa (Tabara Internationala a Elevilor).