Tiberiu Andrioaiei recomanda folosirea sistemului complet in reabilitarea termica a cladirilor

andrioaiei_reabilitare.jpgPortalul National de Administratie Publica, www.administratie.ro, impreuna cu DEKO Professional, au organizat pe 1 iulie la Hotel Marriot din Bucuresti, seminarul cu tema “Reabilitarea termica in Romania – prioritati si avantaje”.

In cadrul seminarului organizat la Bucuresti au fost prezente circa 60 de persoane, iar alocutiunile au fost sustinute de: Tiberiu Andrioaiei, Director DEKO Professional, Gina Petrescu – Sef Serviciu Reabilitare Termica MDRL, Bogdan becheanu – Director RADET, Laurentiu Plosceanu – Presedinte ARACO, Andrei Chiliman – Primarul Sectorului 1, Neculai Ontanu – Primarul Sectorului 2, Stefan Dumitrascu – Arhitect Sef Primaria Sectorului 3, Adrian Stoica – Director al Departamentului de Utilitati Publice si Urbanism din cadrul Primariei Sectorului 5, Lucian Iscoviciu – Inspector la Directia Investitii a Primariei Sectorului 6.

Cel care a deschis lucrarile conferintei a fost Tiberiu ANDRIOAIEI, Directorul DEKO PROFESSIONAL, unul dintre organizatori. Acesta a atras atentia asupra folosirii corecte a tehnologiilor de pe piata, subliniind ca sistemul de reabilitare termica a cladirilor de locuit ar trebui sa se faca de catre firme competente, cu produse certificate. “Este necesar sa cunoastem importanta sistemului integrat de reabilitare si avantajele sale. Folosind un sistem corect vom avea o izolare termica de calitate. Furia anveloparilor a condus si la aparitia sistemului hibrid, care nu corespunde mereu standardelor. Din dorinta de a se lucra la un pret redus, lucrarile sunt de proasta calitate si apar consecinte negative, cum ar fi “izolatia fonica redusa sau insuficienta, aparitia igrasiei, precum si rezistenta scazuta la socuri”, a explicat Tiberiu ANDRIOAIEI.

Printre factorii importanti pe care ar trebui sa ii aiba in vedere cei care efectueaza lucrari de termoizolare, Tiberiu ANDRIOAIEI a mentionat ca factor principal utilizarea polistirenului cu densitate optima, asa cum este ea recomandata de specialisti.
In ceea ce priveste raportul cost-calitate, prin utilizarea elementelor hibrid costurile sunt mai mari, Tiberiu ANDRIOAIEI recomandand utilizarea sistemului complet, integrat, pentru o buna termoizolare in vederea scaderii cheltuielilor de intretinere si a obtinerii scopului principal al termoizolarii: eficienta energetica.

Directorul DEKO Professional a conchis prin a afirma ca “durata de viata marita si aspectul produsului ne ajuta sa intelegem ca acest demers nu este o cheltuiala, ci o investitie.”