Adomnitei prefera masuri mai dure in educatie in locul unor “non-masuri”

adomnitei_cristian_.jpgFostul ministru al educatiei, liberalul Cristian Adomnitei, a lasat sa se inteleaga, joi, 27 august 2009, ca intre pachetul pe Educatie propus de PSD si cel avansat de PD-L il prefera pe cel din urma.

“E o confruntare de orgolii: pe de o parte, doamna ministru Andronescu, care nu are un pachet cu solutii reale si concrete pentru educatia din Romania si, de cealalta parte, pachetul domnului Miclea, care este poate prea dur din unele puncte de vedere si are schimbari prea mari pentru a fi inghitite de sistemul educational din Romania acum. Dar, daca ar fi sa trag o linie si sa spun intre cele doua pachete, pana la urma chiar si masurile prea dure le gasesc mai bune decat non-masuri”, a spus Adomnitei, referindu-se la competitia dintre pachetele de legi pe Educatie, propuse de social-democrati si democrat-liberali.

In opinia fostului ministru liberal al educatiei, nici PSD si nici PD-L nu doresc o reforma reala in acest domeniu, ci doar sa-si faca imagine in perspectiva campaniei electorale. “PNL considera ca cele doua partide aflate la guvernare nu fac altceva decat chestiuni de imagine, chestiuni de a zgaria un pic gheata, pentru ca niciunul dintre cei doi nu-si doreste cu adevarat sa atace problemele de fond si sa vina cu schimbarea de care Romania are nevoie”, a afirmat Adomnitei.