Codul Educatiei prevede testarea din doi in doi ani la scoala generala

copil_teme.jpgElevii vor fi testati din doi in doi ani, potrivit noilor prevederi ale Codului Educatiei.

Astfel, vor exista testari nationale in clasele a IV-a si a VIII-a si testari locale in clasele a II-a si a VI-a. Potrivit ultimelor modificari ale Codului, invatamantul obligatoriu va fi de 10 clase, la care se va adauga, tot obligatoriu, grupa pregatitoare, a declarat miercuri secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamant (FSLI), Liviu Pop.

Totodata, s-a cazut de acord ca in fiecare scoala sa exista cate o biblioteca virtuala la care sa aiba acces toti eleviii acelei unitatii de invatamant. Directorul unei unitati scolare nu va putea fi membru de partid, contractul acestuia de tip managerial fiind semnat de inspectorul scolar si de primar.

Liviu Pop a spus ca, potrivit actualei forme a Codului, se va infiinta functia de presedinte al consiliului de administratie al scolii. De asemenea, pentru fiecare nou-nascut, Guvernul va deschide un cont bancar de 500 de euro, astfel incat la 16 ani, cand s-a terminat invatamantul obligatoriu, elevul sa-si poata folosi, in scop strict educativ, acesti bani si parintele sa poata cotiza anual in limita a 5% din veniturile sale anuale, pentru a sustine acest fond al educatiei permanente. Acest lucru va da posibilitatea Guvernului sa capitalizeze unele banci, cum ar fi CEC. Toate noile modificari erau prevazute in pachetul de legi ale Comisiei prezidentiale de educatie, condusa de Mircea Miclea.