Ecaterina Andronescu: “Pentru mine anul incepe la 15 septembrie, nu la 1 ianuarie”

andronescu_ecaterina.jpgMinistrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat, luni, ca pentru ea, ca dascal, anul nu incepe la 1 ianuarie, ci la 15 septembrie, si se termina odata cu finalizarea cursurilor.
Prezenta la deschiderea anului scolar 2009 – 2010 in localitatea damboviteana Potlogi, ministrul Educatiei a afirmat ca, oricat de buna ar fi legea din domeniu, “nimic nu poate sa inlocuiasca tot ceea ce face fiecare dascal atunci cand intra la clasa”, reamintindu-le cadrelor didactice sa nu uite ca “in sala de clasa se croieste performanta”.

“Este prima zi de scoala, pe care toti am asteptat-o. Pentru noi este foarte importanta aceasta zi. Am spus de foarte multe ori ca, pentru mine, anul niciodata nu a inceput la 1 ianuarie. Anul pentru mine incepe la 15 septembrie si se termina odata cu incheierea anului scolar. Anul scolar a intrat in viata noastra de dascali”, a afirmat Andronescu. In opinia ministrului Educatiei, in pieptul fiecarui dascal sta o inima mare, in care pot sta toti copiii din clasa.

“Stradania noastra este sa facem o lege mai buna, sa incercam sa ne batem pentru salarii mai mari. Nu reusim totdeauna, poate nu reusim inca, ceea ce inseamna ca trebuie sa continuam sa ne batem pentru aceste demersuri indreptatite, dar cred ca, oricat de buna ar fi legea, oricat de mult am incerca sa facem din exterior, nimic nu poate sa inlocuiasca ceea ce face fiecare dascal cu clasa in care intra. Acolo este succesul scolii. In asta sta performanta scolii”, a subliniat ministrul. In acest context, Ecaterina Andronescu le-a transmis cadrelor didactice sa nu uite ca “in sala de clasa se croieste performanta”, iar parintilor sa stea aproape de scoala si de profesori.

“Stati langa scoala, stati langa profesorii acestei scoli. Numai impreuna cu dascalii scolii puteti sa faceti din fiecare copil ceea ce va doriti – o speranta in viata dvs. Stati cu prietenie langa scoala, chiar daca notele cu care vin cateodata copiii acasa nu va multumesc. De aceea sunt notele de la 1 la 10. Copiii trebuie sa inteleaga ca atunci cand sunt buni primesc note mai mari, iar cand sunt mai putin buni primesc note mai mici. Numai impreuna cu profesorii puteti face din copiii dvs. oameni performanti in viata”, le-a spus Andronescu parintilor. In prima zi de scoala, gandul Ecaterinei Andronescu s-a indreptat, cum era si firesc, si catre elevi, carora le-a vorbit despre importanta scolii.


“Dragi elevi, voi sunteti cei mai importanti, voi, cu mintile voastre, cu sufletele voastre curate, respectati-va deopotriva si dascalii, si parintii. Cu certitudine, nimeni nu a reusit in viata fara scoala. De aceea, scoala trebuie privita ca un moment extrem de important pentru viata fiecaruia dintre voi. Si noi, dascalii de azi, am avut ieri educatori si profesori si nu am fi nimic azi fara stradaniile lor de atunci. Va doresc din tot sufletul sa fiti cu mintea sprintena, sa fiti sanatosi si, la sfarsitul anului, sa adunati in carnete acele note care sa va bucure pe voi, pe parintii vostri si in mod cert pe profesorii vostri”, a fost mesajul ministrului Educatiei adresat elevilor.