Tinerele cadre didactice din Universitatea Maritima Constanta vor fi instruite la Bremen in Germania

profesori_invatand.jpgIn perioada 16-29 august 2009, unsprezece cadre didactice din Universitatea Maritima
Constanta (UMC) au participat la un curs de instruire organizat in cadrul “International Summer Academy for Maritime Studies”, desfasurat in Bremen, Germania.

Scopul principal al participarii la acest curs a fost cresterea calitatii actului de predare in randul cadrelor didactice tinere din invatamantul de marina romanesc.

In urma absolvirii cursului, cadrele didactice participante au obtinut noi competente in
drept maritim international si managementul situatiilor de criza, in concordanta cu cerintele
Conventiei IMO STCW 95, A/V-2 si A/V-3. Aplicatiile practice ale cursului s-au desfasurat in portul Hamburg din Germania.

Este pentru prima oara cand un grup atat de mare de cadre didactice tinere din cadrul UMC participa la o instruire internationala de un asemenea nivel. Aceasta sesiune de pregatire s-a derulat in cadrul proiectului “MARCON (POSDRU/19/1.3/G/10144) – Dezvoltarea si implementarea unui sistem calitativ de formare initiala si continua a cadrelor didactice din invatamantul superior de marina si furnizarea de programe de perfectionare in conformitate cu cerintele industriei maritime”, implementat prin intermediul Programului Operational Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane”, finantat de Fondul Social European.