Aproape 5000 de scoli sunt asigurate cu singura forma de paza

paza_scoala.jpgUn control al politistilor de ordine publica, efectuat dupa inceperea anului scolar in cele 13.555 de unitati de invatamant preuniversitar existente la nivel national (3.539 in mediul urban si 10.016 in cel rural), a relevat faptul ca un numar de 4.748 dintre acestea sunt asigurate cu o singura forma de paza, a informat, joi, Inspectoratul General al Politiei Romane.

Potrivit Centrului de Informare si Comunicare al IGPR, in jur de 3.180 de unitati au asigurata paza proprie, 554 au incheiat contracte cu societati specializate, iar 794 au optat pentru angajarea lucratorilor din cadrul politiei comunitare. Totodata, alte 653 de unitati de invatamant sunt asigurate cu paza mixta (paza proprie si societati specializate sau paza proprie si politie comunitara).

De asemenea, 1.703 scoli au asigurata paza permanenta, 2.167 numai pe timpul orelor de curs, iar la 2.692 de unitati, paza este asigurata dupa terminarea programului scolar. Cat priveste modul de dotare a scolilor cu sisteme moderne de supraveghere, acestea sunt instalate in 3.397 unitati de invatamant. Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Directia de Ordine Publica, a dispus o serie de masuri la nivelul unitatilor teritoriale de politie, in scopul diminuarii riscului infractional si victimal in randul elevilor si personalului didactic. AGERPRES