Universitatea din Bucuresti ofera 180 de programe de masterat

univ_buc_intreaga.jpgUniversitatea din Bucuresti scolarizeaza 38.142 de studenti in acest an universitar, potrivit unui centralizator al institutiei de invatamant superior. Dintre acestia, 19.950 de studenti inscrisi la cele trei cicluri de studii sunt pe locurile alocate de la buget, iar 18.192 de studenti pe locurile cu taxa, dintre care la forma de invatamant de zi 8.842, fara frecventa 419, iar la distanta 3.107.

In prezent, Universitatea din Bucuresti ofera peste 38 de domenii de licenta cu aproximativ 100 de specializari la cele trei forme de invatamant. Oferta educationala la nivelul studiilor masterale s-a diversificat mult, oferta actuala insumand 180 de programe.

“Acest fapt a permis cresterea continua a solicitarilor pentru programele de masterat, provenite de la absolventii altor facultati, cat si a solicitarilor de reconversie profesionala”, sustin reprezentantii universitatii. Pentru masterat UB ofera 5.323 de locuri bugetate la zi, 3.675 pe locurile cu taxa la zi si 803 locuri cu taxa la ID. Totodata, a fost generalizat in toate facultatile sistemul scolilor doctorale care asigura o pregatire “mult mai consistenta” a doctoranzilor.


In prezent, scolile doctorale sunt finantate din fonduri structurale in proiecte de trei ani. Pentru doctorat, UB ofera 890 de locuri la buget cu frecventa, 1.191 la buget fara frecventa, locuri la taxa cu frecventa 619, locuri la taxa fara frecventa 72. Totodata, la cele trei cicluri de studii, Universitatea dispune de programe in alte limbi, oferite celor 520 de studenti straini inscrisi in acest an universitar.AGERPRES