Unitati scolare muresene amendate pentru lipsa de materiale necesare prevenirii gripei noi

gripa-porcina.jpgCinci unitati scolare din judet au fost amendate dupa ce inspectorii au sesizat lipsa materialelor pentru prevenirea si raspandirea gripei de tip nou, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, dr. Ovidiu Farcas, director coordonator adjunct al Serviciului Control in Sanatatea Publica din cadrul DSP Mures.

”Pentru neconformitati au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale, in valoare de 5.400 de lei. Aici ne referim la nedotarea, pana la data controlului, cu masti de unica utilizare in numar suficient, neasigurarea substantelor de curatenie si igiena individual in cantitate suficienta si intretinerea si dotarea necorespunzatoare a grupurilor sanitare”, a aratat Farcas.

Printre unitatile scolare sanctionate se afla Scoala Generala Chendu din comuna Balauseri, Scoala Generala Ogra, Centrul de Plasament Zau de Campie, Scoala Generala Bistra Muresului, comuna Deda si Grup Scolar Electromures, din Targu Mures. Ovidiu Farcas a precizat ca actiunile de control au inceput in octombrie, la Ordinul Ministerului Sanatatii privind masurile care trebuie luate la nivelul unitatilor de invatamant pentru prevenirea si raspandirea gripei de tip nou. Au fost controlate astfel 203 unitati de invatamant, dintre care 88 gradinite, 76 de scoli generale, 33 licee si 6 unitati de invatamant special si centre de plasament. AGERPRES