Daniel Funeriu: “Legea educaţiei naţionale ar putea intra în dezbatere publică”

funeriudaniel.jpgModernizarea Educaţiei reprezintă unul dintre cele mai importante elemente de pe agenda guvernamentală, iar legea educaţiei naţionale va intra în dezbatere publică foarte curând, cel mai probabil săptămâna viitoare, a afirmat, vineri, ministrul de resort Daniel Funeriu, prezent la întâlnirea româno – spaniolă a Alianţei Civilizaţiilor prin Educaţie.

El a reiterat că actul normativ menţionează şi principiul respectării identităţii culturale a minorităţilor naţionale. “România are şansa de a avea pe teritoriul său un număr de minorităţi naţionale recunoscute şi noi vedem acest lucru drept o bogăţie a României, o bogăţie a Europei, iar o naţiune puternică este foarte relaxată şi priveşte foarte deschis relaţia cu minorităţile”, a adăugat Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei a opinat că valorile Uniunii Europene constituie un model în jurul cărora întreaga planetă s-ar putea uni şi a menţionat că învăţământul este principalul domeniu în care coeziunea la nivel mondial se poate materializa.


“Matematica este aceeaşi şi în Franţa, şi în Japonia. Fizica, valorile umaniste sunt aceleaşi. Desigur există diversitate şi ea trebuie respectată ca atare, dar Educaţia este domeniul în jurul căreia se pot construi cele mai importante legături”, a spus Funeriu. Conferinţa este moderată de actriţa Maia Morgenstern, ambasador al bunăvoinţei din partea Guvernului României, şi reuneşte personalităţi din România şi din Spania din domeniile educaţiei şi relaţiilor internaţionale. La manifestare sunt prezenţi vicepreşedintele Senatului, Anca Boagiu, directorul general de relaţii internaţionale din Ministerul Educaţiei din Spania, Jose Manuel Martinez Sierra. AGERPRES