Parteneriat între Universitatea agronomică din Iaşi şi un grup şcolar agricol botoşănean

jitareanu-gerard.jpgUniversitatea agronomică “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi va încheia un parteneriat cu Grupul Şcolar Agricol “Alexandru Vlahuţă” din comuna botoşăneană Şendriceni, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Botoşani, rectorul universităţii, Gerard Jităreanu. Colaborarea dintre cele două instituţii de învăţământ se va axa, în principal, pe probleme didactice, începând de la programa de învăţământ până la cursurile practice în agricultură.
“Deja ne gândim la o mai bună pregătire a elevilor. Vor fi profesori universitari care vor merge la Şendriceni şi vor preda module, ore deschise, laboratoare. Cadrele didactice şi elevii vor beneficia de schimburi de experienţă cu profesori universitari şi studenţi”, a afirmat Jităreanu.

Rectorul Universităţii “Ion Ionescu de la Brad” susţine că liceul din Şendriceni va fi ajutat să îşi suplimenteze veniturile proprii, fie prin activităţile economice pe care le desfăşoară, fie prin atragerea de fonduri europene. “Vom analiza, împreună cu ei, posibilităţile de creştere a veniturilor proprii pe care le pot realiza din activităţi agricole, neagricole şi prin accesarea de fonduri structurale”, a mai spus Jităreanu.

Conducerea universităţii ieşene a vizitat, joi, Grupul Şcolar Agricol din comuna Şendriceni, la propunerea prefectului judeţului Botoşani, Cristian Roman. Solicitarea de sprijin a venit din partea Instituţiei prefectului, după ce în lunile precedente liceul botoşănean cu peste 1.000 de elevi a avut probleme financiare şi a fost în imposibilitatea de a-şi asigura energia termică pe timpul iernii. AGERPRES