Emil Boc: “Am convenit ca profesorii care nu şi-au primit majorarea cu 17% să fie plătiţi”

boc_emil.jpgPremierul Emil Boc a cerut, vineri, o verificare a situaţiei de la Buzău, unde profesori au protestat din cauza că nu şi-au primit drepturi salariale câştigate în instanţă.

Şeful Executivului a arătat că unii dascăli au primit al 13-lea salariu şi majorarea cu 50% a salariului, în timp ce alţii nu au beneficiat nici de creşterea cu 17% a salariului, prevăzută de lege.

“Am convenit, la propunerea miniştrilor Educaţiei şi Finanţelor, ca cei care nu şi-au primit drepturile salariale conform legii – este vorba de mărirea cu 17% pe OUG 41-, să fie plătiţi, astfel încât să avem un tratament echilibrat, fiindcă la Buzău au rămas unii fără drepturile salariale care se dau peste tot în ţară, alţii şi-au dat majorarea cu încă 33%, luând banii de la cei care trebuiau să aibă măcar 17%”, a explicat Emil Boc.

Primul-ministru a subliniat necesitatea identificării unei soluţii echilibrate, precizând că Executivul va elabora un act normativ care să rezolve unitar aplicarea noii legi a salarizării. Elevii din 140 de şcoli din judeţul Buzău nu au făcut cursuri miercuri din cauza grevei declanşate de profesori în semn de protest faţă de neacordarea unor drepturi salariale câştigate în instanţă. La acţiunea de protest au participat 5.000 de profesori, conform sindicatelor, 2.400 – potrivit Inspectoratului şcolar judeţean. Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Buzău a declanşat o mişcare de protest în perioada 16-19 martie, solicitând plata drepturilor salariale câştigate în instanţă. AGERPRES