Elevii şi studenţii cu burse sociale ar putea primi şi burse pentru performanţe şcolare şi universitare

saftoiu_adriana.jpgElevii şi studenţii care beneficiază de burse sociale ar putea primi şi burse pentru performanţe şcolare şi universitare, se arată într-un amendament la Legea Educaţiei, admis de Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor.


Este vorba de un amendament care ar urma să se constituie într-un nou alineat la articolul 11 al proiectului de Lege a Educaţiei, iniţiativa acestui amendament aparţinându-i deputatului PNL Adriana Săftoiu.

O altă modificare a fost adusă alineatului 1 al articolului 13 din proiect. În forma sa iniţială, acesta prevedea că Ministerul Educaţiei proiectează, fundamentează şi aplică strategiile naţionale în domeniul educaţiei cu consultarea asociaţiilor reprezentative ale profesorilor, ale părinţilor, sindicatelor reprezentative din învăţământ, asociaţiilor reprezentative ale elevilor, asociaţiilor reprezentative ale studenţilor şi ale autorităţilor administraţiei publice, ale mediului de afaceri şi a organizaţiilor neguvernamentale finanţatoare care susţin programe educative/federaţii ale furnizorilor de servicii sociale.

Membrii Comisiei pentru învăţământ au adăugat, pe lângă structurile enumerate, Consiliul Naţional al Rectorilor, structurile asociative ale universităţilor şi şcolilor particulare, de stat şi confesionale, Consiliul Naţional al Minorităţilor şi au schimbat formula “asociaţiilor reprezentative ale părinţilor” cu “structurile asociative reprezentative ale părinţilor”.


Deputaţii din Comisia de învăţământ au mai operat o serie de modificări în proiectul de lege menţionat, dar în cea mai mare parte a lor amendamentele admise au fost de importanţă minoră. Parlamentarii din comisia menţionată au adoptat joi articole 3-14 din proiectul de Lege a Educaţiei, finalizând astfel primul titlu al proiectului, “Dispoziţii Generale”. AGERPRES