Aproximativ 1.000 de cadre didactice vor protesta, marţi, în faţa Prefecturii Călăraşi

sindicalisti inv.jpgAproximativ 1.000 de cadre didactice din judeţ sunt aşteptate să participe, marţi, la mitingul organizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) – Filiala Călăraşi, în faţa Prefecturii.

”Ne vom striga nemulţumirile, vom înainta o notă de protest cu cererile noastre Prefecturii şi, bineînţeles, că vom solicita parlamentarilor, chiar celor de la PDL pe care noi i-am trimis în Parlament, să ne susţină şi să voteze această moţiune de cenzură. Dacă avem un Guvern incompetent, un Guvern care nu ştie să gestioneze situaţia şi care este mai puţin gospodar, să ne lase, să plece şi să vină altul care poate să facă faţă situaţiei actuale. Acest Guvern ne-a întors în repetate rânduri spatele, nerăspunzând la solicitările noastre de a discuta, de a analiza situaţia în condiţiile de dialog social”, a declarat, luni, liderul FSLI – Filiala Călăraşi, prof. Aurel Bogatu.

Potrivit acestuia, în zilele de joi şi vineri, sindicaliştii din învăţământ vor organiza pichetări, împreună cu celelalte confederaţii sindicale, la sediul organizaţiei judeţene PDL Călăraşi, iar, săptămâna viitoare, în ziua când se va vota moţiunea de cenzură, se vor deplasa la Bucureşti pentru realizarea unui lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. La mitingul de marţi, alături de sindicatul din învăţământ, sunt aşteptaţi să participe funcţionarii publici şi personalul contractual din administraţia locală, personalul din unităţile spitaliceşti, pensionarii, dar şi alte categorii de bugetari. AGERPRES