Rectorul Andrei Marga conferenţiază la mai multe universităţi europene

marga_andrei_.jpgRectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Andrei Marga, va susţine mai multe conferinţe pe tema valorilor din domeniul universitar actual, în Franţa, Elveţia, Spania şi Lituania, în perioada 14 – 25 iunie.

Profesorul Andrei Marga se va afla luni, 14 iunie, la Universitatea din Geneva (Elveţia), urmând ca din 15 iunie să fie oaspetele Universităţii “Paul Valery” din Montpellier (Franţa). Următoarea etapă a turneului de conferinţe (17 – 19 iunie) va fi în Spania, la Universitatea ”Rovira i Virgili” din Tarragona.

Rectorii celor două instituţii de învăţământ superior, Andrei Marga şi Francesc Xavier Grau i Vidal, vor semna, cu acest prilej, un acord de cooperare bilaterală. În data de 25 iunie, profesorul Andrei Marga va participa la reuniunea Asociaţiei Internaţionale a Universităţilor (IAU) de la Vilnius (Lituania). Asociaţia Internaţională a Universităţilor a fost fondată în anul 1950 şi este afiliată la UNESCO.


La organizaţie au aderat universităţi din peste 150 de ţări. Misiunea acesteia este de a apăra drepturile cercetării ştiinţifice din mediul academic, a promova colaborarea, precum şi un spirit tolerant şi independent de orice ingerinţă a politicului. AGERPRES