Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ şi-a lansat lucrarea “Aradul teatral 1752 – 2010”

carte lizica.jpgSala de Conferinţe a Rectoratului Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad a găzduit joi lansarea oficială a lucrării intitulate “Aradul teatral 1752 – 2010”, autorul lucrării fiind prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, rectorul UAV.


Lucrarea având două volume însumând peste 1.500 de pagini, a văzut de curând lumina tiparului sub egida Editurii Academiei, poate cea mai prestigioasă editură din România.

Evenimentul a fost onorat cu prezenţa de o serie de personalităţi ale lumii teatrale şi literare româneşti, între care Gelu Negrea, redactorul şef al Revistei “Luceafărul” (publicaţia Uniunii Scriitorilor din România), totodată, redactorul lucrării “Aradul teatral 1752 – 2010”; Ion Cocora, unul dintre cei mai importanţi critici de teatru din România (cel care a scris, de altfel, şi cuvântul înainte al cărţii); prof. univ. dr. Cornel Ungureanu, critic literar; Vasile Dan, preşedintele filialei arădene a Uniunii Scriitorilor; Ovidiu Cornea, Florin Didilescu şi Bogdan Costea, nume cunoscute ale lumii teatrale arădene, şi mulţi alţii.


‘Am început să adun material bibliografic pentru scrierea acestei cărţi încă din vremea facultăţii, adică cu câteva zeci de ani în urmă. Am strâns peste 20.000 de fişe care conţin rodul documentărilor pe care le-am făcut în biblioteci şi în arhive, citind o seamă de publicaţii, de ziare şi reviste ş.a.m.d. Cred că am reuşit să realizez o lucrare completă, care va putea oferi celor care o vor citi informaţii despre istoria teatrului arădean de la începuturile sale şi până astăzi’, a declarat pentru AGERPRES, cu prilejul lansării, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ. La rândul său, criticul de teatru Ion Cocora a spus între altele că ‘Aradul are şi o operă de anvergură despre trecutul şi prezentul său teatral, cum nu ştiu dacă alt oraş din ţară o mai are. Un nou motiv pentru care este iarăşi îndreptăţit să se mândrească’. AGERPRES