RMGC a lansat ghidul turistic al Rosiei Montane: “Calatorie in Tara Aurului”

rosiamontana_ghid.jpgRMGC a lansat ghidul turistic al Rosiei Montane – “Calatorie in Tara Aurului – o destinatie de legenda din Apuseni”, care isi propune sa atraga publicul catre bogatiile culturale ale zonei, una dintre cele mai vechi asezari miniere din Romania.

Publicatia este destinata tuturor celor interesati de valoarea turistica a Rosiei Montane si este disponibila, in mod gratuit, in Centrele de Informare ale companiei din localitate şi din zonele invecinate, in cadrul expozitiei “Aurul Apusenilor” din Centrul Istoric Rosia Montana, precum si in pensiunile din Valea Ariesului. Ghidul este in acelasi timp o incursiune in istoria locului, dominata de minerit, ocupatia de veacuri a rosienilor. Astfel, in cele 15 capitole, istoriile aurului se impletesc cu cele ale oamenilor.

“Suntem de multi ani aici si cred ca stim Rosia mai bine ca oricine. Tocmai de aceea am si realizat acest ghid: pentru a oferi vizitatorilor o viziune completa asupra bogatiilor culturale din Rosia Montana, dar si asupra realitatii cotidiene cu care se confrunta localnicii. Pentru noi, patrimoniul nu e un slogan, e ceea ce lasam generatiilor viitoare. E parte a prosperitatii care va veni. Vorbim in ghid de galeriile romane pe care le vom conserva, dar si de traditiile populare ale locurilor, mestesuguri si credinte”, a declarat Dragos Tanase, director general al RMGC.