Conferinţa Anuală a Şcolilor Doctorale are loc la Iaşi

univ_cuza_is.jpgÎn zilele de 21 şi 22 octombrie va avea loc la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi Conferinţa Anuală a Şcolilor Doctorale. Conferinţa se adresează doctoranzilor, care au astfel oportunitatea de a prezenta rezultatele cercetărilor în faţa colegilor şi profesorilor. Lucrările Conferinţei vor avea loc în Corpul R al Universităţii. Deschiderea oficială va avea loc vineri 21 octombrie în Amfiteatrul B1 din corpul B al Universităţii începând cu ora 12.

Conferinţa este finanţată în cadrul proiectului european “Pregătirea doctoranzilor pentru evoluţie şi inserare profesională prin facilitarea accesului la burse de studiu şi prin oferirea de formări complementare recomandate de modelele de bună practică din spaţiul European” (POSDRU107/1.5/S/78342).

De asemenea in zilele de 24, 25 şi 26 octombrie va avea loc, în cadrul aceluiaşi proiect, un workshop a cărui temă principală de discuţie o constituie doctoratele în cotutelă. La întâlnirea de lucru vor participa şi experţi ai instituţiilor partenere din proiect: Universitatea din Poitiers, Universitatea Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică Tehnică IFT Iaşi. Workshop-ul se va desfăşura începând cu 24 octombrie, ora 10 în corpul R al Universităţii. Rezultatele discuţiilor vor constitui punctul de plecare în realizarea unui ghid de bune practici legate de doctoratele în cotutelă.