La Lugoj a avut loc Adunarea Generală a Consiliului Judeţean al Elevilor Timiş

timis_cons_elevilor.jpgÎn perioada 2 – 4 decembrie a avut loc Adunarea Generală a Consiliului Judeţean al Elevilor – Timiş, care s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” din Lugoj, fiind prezenti 30 de preşedinţi ai Consiliilor şcolare ale elevilor de la liceele din judeţ, alături de formatori ai Consiliului Naţional al Elevilor pentru judeţul Timiş.

Cu această ocazie, s-au desfăşurat diferite traininguri pentru noua echipă a Consiliului Judeţean al Elevilor – Timiş în vederea dezvoltării viitoarelor proiecte.

Temele sesiunilor de formare au fost: Prezentarea grupului, Etapele formării unei echipe, Roluri individuale şi roluri de echipă, Relaţii interpersonale într-o echipă, Identificarea rolurilor într-o echipă, Lidearship şi decizie, Reţeta echipei de succes. Acestea au urmărit dezvoltarea legăturii de echipă între membrii consiliului, apoi formarea lor ca echipă. Întărirea relaţiilor între membrii Consiliului Judeţean al Elevilor Timiş va asigura o bună desfăşurare a activităţilor pe care acesta le are în planul de acţiune pentru anul şcolar 2011-2012.

“Ne-am dorit să facem acest curs de formare cu membri Consiliului Judeţean al Elevilor – Timiş pentru a-i conştientiza că fac parte dintr-o echipă, care ar trebui să le ofere siguranţă, acceptare, sentiment de apartenenţă şi este o necesitate fundamentală pentru a lucra eficient în proiectele pe care şi le-au propus. Acest curs a plecat de la nevoile elevilor, iar formatorii au răspuns acestor nevoi. Considerăm că scopul a fost îndeplinit, iar la finalul cursului elevii participanţi au înţeles sarcinile în cadrul unei echipe, respectiv echipa Consiliului Judeţean al Elevilor – Timiş”, a declarat prof. Valeria Pascotă, formator al Consiliului Naţional al Elevilor.

Eleva Roxana Elena Szogi, în calitate de preşedintă a Consiliului Judeţean al Elevilor – Timiş a declarat: “Am venit aici cu multe speranţe şi cu dorinţa ca după cele trei zile petrecute la Lugoj să devenim cu adevărat o echipă. Datorită training-ului de lucru în echipă susţinut de doamnele formatoare ale Consiliului Naţional al Elevilor, dar şi datorită faptului ca toţi membrii Consiliului Judeţean al Elevilor – Timiş s-au implicat activ în activităţile propuse de acestea, am reuşit ca pe parcursul acestor zile să socializăm, să ne cunoaştem mult mai bine şi să devenim aceea echipă pe care cu toţii ne-o doream. Acum că suntem o adevărată echipă, consider că suntem capabili şi pregătiţi să putem în aplicare tot ceea ce am învăţat şi că putem arata celorlalţi că suntem cu adevărat o forţă.”

Formatorii Consiliului Naţional al Elevilor prezenţi la Lugoj au fost profesoarele Valeria Pascotă, Vera Arsin şi Alina Martin.