Conferinta Nationala pe tema Clasei Pregatitoare

raabe_conferinta.jpgTrecerea clasei pregatitoare din cadrul invatamantului prescolar in cel al invatamantului primar aduce cu sine o serie de reglementari de tip administrativ, curricular si evaluativ incepand cu anul scolar 2012-2013.

Clasa pregatitoare a fost gandita pentru copilul de 6 ani ca un univers al povestilor, al invatarii prin joc, nu un spatiu rigid al cunosterii, al constrangerii. De aceea, curriculum-ul adaptat varstei de 6 ani, prevede urmatoarele finalitati practice la clasa pregatitoare:

– crearea unui mediu pozitiv pentru invatare;

– stimularea capacitatilor de invatare (curiozitate, interes, imaginatie, creativitate);

– rezolvarea de probleme;

– dezvoltarea socio-emotionala si fizica a copilului mai mic de 6 ani.

Sunt oare invatatorii pregatiti sa predea jucandu-se? Daca sunt, atunci de ce este traumatizanta trecerea?

“Trecerea brusca de la jocurile copilariei la activitatile scolare poate fi uneori traumatizanta pentru copil. Primul contact cu scoala trebuie sa fie natural si placut ( …). La aceasta clasa, adesea sub forma ludica, copilul este pregatit pentru cerintele mediului scolar si invata sa fie responsabil.” (conform site-ului www.unpasinainte.edu.ro).

Editura Raabe va asteapta la conferintele educationale pe tema Clasei Pregatitoare pentru formarea competentelor specifice clasei pregatitoare, pentru predarea in acord cu prevederile europene.

Invitam cadrele didactice care vor prelua clasa 0 sa participe la seminarul educational cu tema – CLASA PREGATITOARE – NECESITATE SI ACTUALITATE! pentru o evaluare obiectiva si realista a nivelului dezvoltarii fizice, socio-emotionale, cognitive, a limbajului, capacitatilor si atitudinilor de invatare, la finalul clasei pregatitoare.

Va asteptam cu interes!

raabe_logobun.jpg

Persoana de contact: Mariana Liscan, Product Manager. E-mail: m.liscan@raabe.ro

Pentru mai multe detalii vizitati site-ul nostru: www.raabe.ro