Liviu Pop: “60 de ordine de ministru din ultimii doi ani nu au fost predate la arhivă, sunt nule”

pop_liviu_2012.jpgŞaizeci de ordine de ministru emise în ultimii doi ani nu au fost predate la arhiva MECTS şi pe cale de consecinţă sunt nule, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

“Sunt 60 de ordine de ministru din ultimii 2 ani care nu au fost predate la arhiva MECTS şi care pe cale de consecinţă sunt nule. Continuăm ancheta internă în a identifica cele 60 de ordine de ministru, cum arată ele şi unde îşi produc efectele. Când vom descoperi fiecare ordin, îl vom face public. Este inadmisibil pentru un minister să nu deţină în arhiva proprie ordine care îşi produc efectul. În scris voi adresa şi Preşedinţiei ordinul pe care l-am găsit în arhivă, să analizeze şi preşedintele României dacă este normal”, a spus Pop.

El a ţinut să precizeze că nu a făcut plângere penală împotriva fostului ministru Daniel Funeriu, ci împotriva tuturor celor care au semnat Ordinul 5.505 prin care se echivala un titlul de doctor.

“Am finalizat şi înaintat astăzi ceea ce am descoperit ieri, acea sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria sector 1 Bucureşti pentru că am descoperit că printr-un ordin de ministru s-a făcut o echivalare de diplomă de doctor. Nu este vinovată persoana căreia i s-a echivalat diploma, problema este că ministrul a emis un ordin în baza unui ordin care nu există”, a spus acesta. AGERPRES