Program educativ ecologic internaţional pentru elevi

elevi in curte.jpgOrganizaţia WWF (World Wide Fund for Nature) a anunţat lansarea celei de-a V-a ediţii a Programului educativ internaţional “Şcoli europene pentru o planetă vie”, organizat de Fundaţia ERSTE, se arată într-un comunicat remis joi de Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman.

Potrivit sursei citate, Programul “Şcoli europene pentru o planetă vie” (ESFALP) are la bază ideea că şcoala este pentru tineri un spaţiu propice de dezvoltare a unei atitudini active pentru un trai în armonie cu natura.

“În afară de materiile clasice, şcoala trebuie să transmită tinerilor şi elementele de bază pentru un simţ civic dezvoltat, pentru responsabilitate faţă de mediu şi de comunitatea în care trăiesc”, se precizează în comunicat.

Acest proiect reuneşte elevi de 12-16 ani şi profesori din 11 ţări, printre care Austria, Bulgaria, Ungaria, Moldova, Slovacia, Slovenia şi România.
Şcolile şi liceele din România sunt invitate să se înscrie în ediţia 2012-2013 a programului prin trimiterea până la 15 septembrie a unei scrisori de motivaţie şi a unui formular ce poate fi descărcat de pe blogul http: //schools.foralivingplanet.eu.

Până la sfârşitul anului şcolar viitor, elevii vor putea implementa proiecte didactice, abordând una din temele propuse de organizatori: “Amprenta ecologică – consumul şi efectele globale ale consumului”, “Dunărea – linia vieţii Europei” şi “Cetăţenie activă – Fii activ şi motivează-i pe ceilalţi!”

Limba programului este engleza, cele mai bune proiecte urmând să fie premiate cu o tabără.
În luna iunie 2013, câştigătorii vor fi selectaţi în cadrul evenimentului final din România, iar tabăra se va organiza într-un parc natural din ţară, mai precizează sursa citată. AGERPRES / (AS-Ştefan Stan). AGERPRES