Ministrul Ecaterina Andronescu consideră că “ştacheta” pentru titularizare ar trebui ridicată mai sus de nota 7

andronescu_ecaterina3_mare.jpgMinistrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, la Bistriţa, că, în opinia sa, nota 7 pentru titularizarea în învăţământ ar trebui modificată începând de anul viitor, astfel încât ştacheta pentru intrarea în sistem să fie ridicată mai sus.

“Pentru intrarea în învăţământ, filtrul numit definitivat este extrem de important. Sigur, al doilea filtru este titularizarea, pentru că cel care promovează titularizarea rămâne definitiv în sistemul de învăţământ, titular, şi, indiferent dacă i se restrânge postul sau nu, inspectoratul trebuie să-i găsească un post în altă şcoală. Şi acolo eu am fost cea care, în mandatul anterior, am ridicat ştacheta de la 6 pentru mediul urban la 7 pentru toată lumea şi, sigur, acum este prea târziu pentru examenul care urmează, dar cred că în continuare va trebui să ridicăm această ştachetă şi mai sus”, a spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu consideră că este foarte important ca în sistemul de învăţământ să intre oameni care să aibă calificarea necesară şi în acest sens a anunţat că Ministerul Educaţiei îşi propune atragerea de fonduri europene pentru organizarea de cursuri de formare profesională.

Ministrul Educaţiei s-a declarat mulţumit de procentul de promovare la examenul de definitivat, de peste 65%, pe care îl consideră “rezonabil” faţă de situaţia din alţi ani. AGERPRES