Schimbare de directori de şcoli şi inspectori şcolari în judeţul Sălaj

bancea_gheorghe.jpgUnii dintre directorii şi directorii adjuncţi, dar şi câţiva inspectori şcolari vor fi schimbaţi din funcţie, începând cu data de 1 septembrie, potrivit precizărilor făcute marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de Gheorghe Bancea, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

“Am decis să schimbăm o bună parte dintre directorii generali şi adjuncţi din unităţile şcolare din judeţ, precum şi câţiva inspectori şcolari de specialitate de la nivelul inspectoratului. Vor fi puse în funcţie persoane, cadre didactice încadrate în şcoli, în funcţie de pregătirea acestora, de faptul că deţin calitatea de membru în corpul naţional de experţi în management în sistemul educaţional, precum şi pentru că este nevoie de oameni noi. Vom vedea dacă aceste persoane se vor descurca la conducerea şcolilor, având posibilitatea să participe ulterior la concursul pentru obţinerea calităţii de membru în corpul naţional de experţi în management în sistemul educaţional”, a precizat Gheorghe Bancea.

Inspectorii de specialitate care vor fi schimbaţi din funcţie sunt inspectorul de management, cel de monitorizare curriculum descentralizat, inspectorul din învăţământul preprimar şi cel de informatică. De altfel, vor fi operate şi două întregiri de norme pentru doi inspectori aflaţi deja cu jumătate de normă în aparatul inspectoratului, Bancea afirmând că aceste modificări în structura inspectoratului înseamnă şi diminuări de personal.

Potrivit sursei citate, cele mai multe schimbări la nivelul conducerii şcolilor vor avea loc la Zalău, unde se află, de altfel, şi cele mai multe unităţi de învăţământ. Astfel, vor pleca de la conducere atât directorul, cât şi adjunctul acestuia de la următoarele unităţi: Şcoala Gimnazială “Corneliu Coposu”, Grup Şcolar “Mihai Viteazul”, Liceul de Artă “Ioan Sima” şi Grup Şcolar “Voievodul Gelu”. Din conducerea Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” şi a Liceului Pedagogic “Gheorghe Şincai” vor fi schimbaţi doar directorii.

Pe de altă parte, la grupurile şcolare din Ileanda, Surduc şi Sâg vor fi schimbaţi directorii şi adjuncţii, la Grupul Şcolar Hida urmând a fi înlocuit doar adjunctul. Nu vor fi modificări în conducerea unităţilor din Sărmăşag, Nuşfalău şi Crasna.

“Nu pot spune dacă numirile sunt politice, nici nu cunosc dacă directorii sunt sau nu înregimentaţi politic. Schimbarea directorilor şi inspectorilor şcolari se realizează de către inspectorul şcolar general, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului”, a explicat sursa citată.

Potrivit acestuia, niciunul dintre directorii unităţilor de învăţământ din judeţ nu mai deţine mandat de conducere obţinut prin concurs, toţi fiind în perioada interimatului.
Gheorghe Bancea a refuzat să facă publice numele persoanelor care vor fi puse în funcţii de conducere.

“Nu vreau să fac publică această listă până ce nu este finalizată. Sunt unităţi şcolare în care nu sunt decis dacă voi opera schimbări, urmând ca în zilele ce urmează să întocmim lista finală. La momentul respectiv, directorii şi inspectorii vor afla dacă vor mai avea un post de conducere sau nu, iar cei care urmează a fi puşi în aceste funcţii vor prelua noile atribuţii”, a conchis Bancea. AGERPRES