Consiliul Judeţean Hunedoara preia în administrare taberele şcolare din judeţ

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara şi-a manifestat disponibilitatea de a prelua în administrare, de la Ministerul Educaţiei şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, cele trei tabere şcolare care mai funcţionează acum în judeţ, în acest fel consilierii apreciind că vor fi mai bine puse în valoare şi se va preveni degradarea acestora.

Consilierii judeţeni au adoptat, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre prin care se arată de acord cu preluarea taberelor de la Brădăţel (în Masivul Retezat), Căprioara (în Pădurea Bejan, de lângă Deva) şi Costeşti (în Munţii Orăştiei), urmând ca procedura să fie definitivată printr-o hotărâre de Guvern.

‘Nu puteam rămâne nepăsători la faptul că unele dintre tabere se degradează. Ca urmare, am solicitat să le preluăm noi, Consiliul Judeţean, în administrare, fiindcă putem să le punem în valoare şi să ne trimitem copiii în tabără la un preţ mai mic. În plus, vom putea face schimburi cu alte judeţe din ţară, noi oferindu-le tabere la munte, la schimb cu tabere la mare, de exemplu’, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ.

Potrivit acestuia, în cazul în care cursul documentelor va decurge normal, preluarea taberelor şcolare se va putea finaliza în acest an.

De meserie profesor de matematică, preşedintele CJ Hunedoara a menţionat că elevii merită să beneficieze de relaxare în taberele şcolare, despre care a spus că le cunoaşte foarte bine pentru că le-a vizitat în cei 30 de ani de carieră petrecuţi la catedră.

Înainte de anul 1989, în judeţul Hunedoara funcţionau şapte tabere şcolare în care erau primiţi câte 2.000 de copii, pe serie. AGERPRES