Examenul de bacalaureat naţional va începe în data de 10 iunie 2013

bacalaureat6.jpgPrima sesiune a examenului de bacalaureat naţional 2013 va începe în data de 10 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei publicat pe site-ul MECTS. Evaluarea acestei probe va dura până pe data de 12 iunie.

Cea de-a doua probă, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, se va susţine între 12-14 iunie, iar evaluarea competenţelor digitale între 17-21 iunie. Ultima probă, cea de evaluare a a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, se va desfăşura între 25-28 iunie.

Probele scrise vor începe în data de 1 iulie cu proba la limba şi literatura română, care va fi urmată în 2 iulie de cea la limba maternă şi în 3 iulie de proba obligatorie a profilului. Proba scrisă la alegerea profilului şi specializării se va da în data de 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie până la ora 12,00 şi tot în aceeaşi zi până la ora 16,00 se vor depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale pe data de 12 iulie 2013.

În cazul în care Senatul va adopta bacalaureatul profesional, probelor de la acest bacalaureat vor fi adăugate probelor de evaluare a competenţelor care vor fi comune la ambele tipuri de bacalaureat. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2013 va începe în perioada 15-19 iulie cu înscrierea candidaţilor. În zilele de 19 şi 20 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală a limbii române, între 19-21 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. În zilele de 20 şi 21 august vor fi evaluările competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în 22 şi 23 august cele de competenţele digitale.

Prima probă scrisă cea la limba şi literatura română va avea loc în 26 august, ea fiind urmată de proba scrisă la limba şi literatura română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale în 27 august. Proba obligatorie a profilului se va susţine în 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării în 30 august.

Afişarea rezultatelor se va face pe 2 septembrie până la ora 12,00, iar depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi până la ora 16,00. Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 3 şi 4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să se facă pe 5 septembrie.

Probele Bacalaureatului profesional se vor adăuga celor de evaluare a competenţelor de la Bacalaureatul naţional care vor fi probe comune pentru cele două tipuri de bacalaureat în cazul în care Senatul va adopta proiectul privind introducerea Bacalaureatului profesional. AGERPRES