Liga Studenţilor UVVG a organizat workshop-ul “Ce vor firmele de la un viitor absolvent?”

uvvg_workshop2013.jpgLiga Studenţilor din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” a organizat pe 12 martie, la sediul Facultăţii de Ştiinţe Economice a UVVG, workshop-ul “Ce vor firmele de la un viitor absolvent?”, susţinut de consultantul în resurse umane Druselia Betea.

În cadrul workshop-ului s-au efectuat simulări de angajare, studenţii participanţi învăţând să evite greşelile frecvente ivite în astfel de situaţii. Ulterior, s-a aprofundat problema accesări unui loc de muncă în conformitate cu profilul de studiu, discutând-se cazuri concrete pe care un manager de resurse umane le-a experimentat în decursul proceselor de recrutare.

Paul Bărbulescu, prefectul studenţilor UVVG, a declarat: “A fost o acţiune dedicată viitorilor absolvenţi ai Universităţii noastre, care îi va ajuta să se integreze cu succes pe piaţa muncii. Este vorba despre adaptarea unui model folosit de marile universităţi private din Statele Unite ale Americii, care are rezultate foarte bune. Am beneficiat de experienţa d-nei Druselia Betea, consultant în Resurse umane, care a activat ca director de Resurse Umane la un spital privat renumit, astfel workshop-ul a fost de natură interactivă. Ne-au fost prezentate exact cerinţele unui angajator în ceea ce priveşte piaţa muncii. Un student care investeşte bani şi timp în anii de studiu universitar a avut prilejul să afle cum poate să-şi valorifice cât mai bine investiţia după absolvirea cursurilor şi să acceseze un loc de muncă potrivit competenţelor sale profesionale, acumulate în timpul facultăţii”.