Guvernul a aprobat un proiect de lege referitor la efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior

studenti medicina.jpgGuvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege referitor la efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, care îşi propune promovarea accesului tinerilor absolvenţi către un loc de muncă decent, corespunzător studiilor absolvite.

Potrivit Executivului, proiectul de act normativ vizează adaptarea legislaţiei româneşti la cerinţele UE în materie de stagii pentru absolvenţi pentru facilitarea tranziţiei tinerilor din sistemul educaţional către piaţa muncii.

Proiectul stabileşte condiţiile minime care caracterizează un stagiu ca fiind de calitate prin definirea obiectivelor profesionale, durata rezonabilă, protecţie socială şi remuneraţie adecvată, drepturi şi obligaţii ferme pentru toate părţile implicate prin încheierea de acorduri contractuale în care sunt implicate întreprinderile dar şi serviciile publice de ocupare.

Scopul acestor stagii este de a ajuta tranziţia stagiarului între educaţie şi un loc de muncă prin asigurarea experienţei practice, a cunoştinţelor şi competenţelor care completează educaţia sa teoretica, se precizează în informarea Guvernului. AGERPRES