Prefectul Capitalei dă asigurări că Bucureştiul este pregătit să-şi primească elevii

15septembrie.jpgBucureştiul este pregătit să-şi primească elevii, fără niciun fel de problemă, a declarat joi prefectul capitalei, Georgeta Gavrilă, la finalul şedinţei Colegiului Prefectural. Gavrilă a subliniat că majoritatea unităţilor de învăţământ au obţinut deja autorizaţiile sanitare, iar pregătirea anului şcolar a fost o prioritate pentru autorităţile locale şi pe parcursul întregii veri.

“Eu cred că Bucureştiul este pregătit să-şi primească elevii fără niciun fel de problemă. Marea majoritate a unităţilor au autorizaţiile obţinute şi ce vreau să vă spun că nu doar la această şedinţă am discutat problemele legate de şcoală şi toată vara a fost o preocupare a instituţiei prefectului şi a celorlalte instituţii implicate. Ne-am preocupat ca să îi primim pe copii aşa cum trebuie”, a spus prefectul capitalei.

Prezent la şedinţa Colegiului Prefectural, primarul general Sorin Oprescu a dat la rândul său asigurări că procesul de învăţământ va putea începe în condiţii normale. “Nu am făcut decât să prezentăm comisiei stadiul pregătirilor noastre. Vom termina încă opt şcoli şi la 15 septembrie mai rămân 11 unităţi şcolare, care până la sfârşitul anului vor fi gata pentru a intra în ciclul de învăţământ definitiv. Sigur, mai rămân câteva şcoli care au săli de sport în lucru, fie refăcute sau construite, dar se vor termina şi ele în primul trimestru al anului viitor. În privinţa autorizaţiei, atunci când există un grup şcolar cu 1-2 clădiri, cele care rămân în reparaţie sau construcţie, celelalte clădiri funcţionează în procesul de învăţământ. Grija noastră este să nu creăm posibilitatea apariţiei unor accidente din cauza organizărilor de şantier”, a menţionat primarul general.

Potrivit lui Oprescu, echipele Autorităţii de Supravegherea şi Protecţia Animalelor sunt preocupate în această perioadă să strângă câinii comunitari care trăiesc în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, lângă creşe, grădiniţe şi şcoli. “Este foarte clar că ASPA s-a axat pe strângerea câinilor de lângă grădiniţe, şcoli, tocmai pentru a nu îngreuna procesul de învăţământ. Noi vom continua, conform celor stabilite”, a adăugat Sorin Oprescu.

Legat de începerea noului an şcolar, Poliţia Capitalei va demara şi o campanie pentru stoparea violenţei în şcoli. Directorul general al Poliţiei Capitalei, comisar Mihai Pruteanu, a precizat că vor fi distribuite odată cu începerea anului şcolar afişe cu mesajul “Decât să fii violent, mai bine să fii inteligent”, care se vor da în fiecare clasă. El a mai spus că toate unităţile şcolare sunt incluse în itinerarul de patrulare a agenţilor de pază publică, poliţiştilor de proximitate. De asemenea, unităţile şcolare vor fi supravegheate la orele de intrare la cursuri. AGERPRES