Toate locurile bugetate şi cu taxă au fost ocupate la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

usamv_cluj_mare.jpgToate locurile bugetate şi cu taxă, inclusiv cele de la liniile cu predare în limbile franceză şi engleză, au fost ocupate în cele două sesiuni de admitere din acest an la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat transmis de USAMV vineri, deşi din acest an instituţia clujeană de învăţământ superior agricol a introdus o probă de admitere din biologie, concurenţa a fost de peste doi candidaţi pe un loc.

“În dorinţa de a se asigura studenţilor o pregătire profesională în acord cu noile cerinţe europene a profesiei de medic veterinar, în acest an universitar s-a reactualizat conţinutul planurilor de învăţământ fiind introduse şi câteva discipline noi, printre care imagistică medicală, creşterea şi patologia peştilor, creşterea şi patologia noilor animale de companie (reptile, insecte etc.), terapeutică veterinară şi sănătate publică veterinară”, se afirmă în comunicat.

Potrivit acestuia, la Facultatea de Medicină Veterinară se pregătesc pentru profesie 2.000 de studenţi, iar planurile de învăţământ recent aprobate de Senatul universităţii, ca şi cele utilizate în ultimii ani, asigură, în continuare, recunoaşterea de către statele membre ale Uniunii Europene a diplomelor de absolvire obţinute de studenţii Facultăţii de Medicină Veterinară, fapt pentru care numărul studenţilor străini este într-o continuă creştere.

“Atât conducerea Universităţii, cât şi Consiliul profesoral al Facultăţii de Medicină Veterinară s-au preocupat constant de respectarea prevederilor Directivei 2005/36/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind recunoaşterea calificărilor profesionale, a recomandărilor European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE) şi Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), precum şi a dispoziţiilor Legii educaţiei naţionale. Facultatea de Medicină Veterinară urmează să fie prima din USAMV din România evaluată de EAEVE, în anul 2014”, se precizează în comunicat. AGERPRES