Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane, marcată la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău

univ_bc_trafic_persoane.jpgPe 18 octombrie, la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău a avut loc o activitate de informare şi prevenire prilejuită de “Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.

Evenimentul a fost asociat şi lansării proiectului “Reviewing social auditing practices to combat exploitative brokering in Southern Europe – ReSAurSe”. Acest proiect, finanţat de Uniunea Europeană prin programul “Prevention of and Fight Against Crime”, este coordonat de Universitatea din Coimbra şi are ca parteneri: Institutul Tavistock din Londra, Institutul European pentru Dezvoltare Locală din Grecia, Centrul pentru Sănătatea Copilului din Grecia, Associazione fra gli Artigiani e le Piccole e Medie Imprese della Provincia di Terni din Italia şi Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău.

Manifestarea a fost susţinută de specialişti cu experienţă din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (Centrul Regional Bacău), I.P.J. Bacău (Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii) şi A.N.A. (Centrul Regional de Prevenire şi Consiliere Antidrog Bacău).