Consiliul Local Baia Mare a dublat valoarea burselor elevilor din preuniversitar

Consiliul Local Baia Mare a hotărât, joi, dublarea cuantumului burselor pentru elevi din învăţământul preuniversitar local. În urma deciziei CL Baia Mare, bursa de performanţă a ajuns la 200 de lei, bursa pentru studiu şi merit la 100 de lei, iar bursa de ajutor social e de 70 de lei.

“Este un proiect de hotărâre prin care stabilim dublarea cuantumului burselor de performanţă, de merit, de studiu şi a celor sociale. În cazul acestora ( burse sociale ), ele se majorează de la 50 lei la 70 lei, în rest, toate celelalte, care ţin de meritele elevilor şi de performanţa acestora sunt dublate. Avem în vedere bursele de performanţă, merit şi de studiu”, a spus primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

În următoarele săptămâni, unităţile de învăţământ vor trebui să comunice primăriei Baia Mare numărul şi tipul burselor care se acordă elevilor selecţionaţi. Edilul a mai menţionat că în funcţie de resursele financiare disponibile pe viitor se are în vedere o creştere a numărului de burse cât şi a sumelor alocate. AGERPRES