Senatorii au respins propunerea prin care “Alimentaţia sănătoasă” devenea disciplină obligatorie de studiu

fructe.jpgSenatorii au respins, luni, propunerea legislativă a social-democratului Ovidiu Donţu prin care Legea educaţiei ar fi fost modificată în sensul introducerii, în trunchiul comun al planurilor de învăţământ, a disciplinei “Alimentaţia sănătoasă” ca materie obligatorie de studiu.

Ovidiu Donţu propunea astfel completarea articolului 68 din Legea nr. 1/2011, în sensul că “alimentaţia sănătoasă, educaţia fizică şi sportul în învăţământul preuniversitar sunt cuprinse în trunchiul comun al planurilor de învăţământ”, cu precizarea că ‘Alimentaţia sănătoasă’ este disciplină obligatorie începând cu clasa I.

“Consider necesară conştientizarea celor mici, de la vârste fragede, din clasa I cum propun, asupra importanţei şi metodelor prin care se poate urma un mod de alimentaţie sănătoasă, care să contribuie la păstrarea stării de sănătate a acestora. Mă gândesc că, de exemplu, în cadrul acestei discipline, pot fi predate şi noţiuni despre ecologie”, afirma senatorul social-democrat în expunerea de motive.
Legea are caracter organic, iar Senatul a respins-o în calitate de Cameră decizională cu 43 de voturi pentru şi 83 împotrivă. AGERPRES