Studenţi bucureşteni au dezvoltat aplicaţii pentru viaţa de zi cu zi, dar şi pentru automatizarea proceselor administrative

univ buc.jpg Studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti au dezvoltat, în cadrul cursurilor, aplicaţii utile pentru viaţa de zi cu zi, dar şi pentru automatizarea proceselor administrative din cadrul instituţiei de învăţământ.

Studenţii de la Master ai facultăţii au dezvoltat aplicaţii care facilitează comunicarea fără WiFi sau reţea GSM, care recomandă ţinute vestimentare, oferă informaţii despre tablouri sau organizează site-uri.
Potrivit unui comunicat de presă al Cronian Academy, studenţii din anul III de la Facultatea de Matematică şi Informatică au creat aplicaţii pentru gestionarea programului de burse, precum şi pentru înscrierea online la facultate. Masteranzii de anul II au realizat aplicaţii utile pentru viaţa de zi cu zi.

“Mesher” este o aplicaţie care pune la dispoziţia utilizatorilor o reţea autonomă de comunicare între dispozitive mobile. Totodată, echipa care a dezvoltat această aplicaţie a luat în considerare şi potenţialele situaţii de risc care pot apărea (cutremure sau alte calamităţi, proteste, etc.) şi care necesită existenţa unor măsuri alternative de comunicare decât cele obişnuite.

O altă aplicaţie este “CloWe”, care ţine loc de consilier vestimentar. Aplicaţia de lifestyle recomandă utilizatoarelor sale ţinute din propria garderobă, în funcţie de vremea de afară şi oferă posibilitatea de a crea ţinute ce pot fi ulterior recomandate pentru a fi purtate, precum şi funcţionalitatea de asortare a culorilor.

“Pocket Art” este o aplicaţie adresată tuturor celor care s-au aflat de nenumărate ori într-un muzeu în fata unui tablou şi nu au ştiut ce admiră. “Experienţa de a vizita un muzeu poate fi dificilă, întrucât plăcuţele cu informatii de lângă tablouri se pot afla la distanţă şi, ca atare, nu pot fi descifrate, dispozitivele audio nu funcţionează întotdeauna cum ar trebui, cărţile sunt grele şi necesită mult timp pentru a le răsfoi şi a afla exact ceea ce este de interes, iar anumiţi ghizi oferă explicaţii doar despre anumite opere”, precizează comunicatul de presă.

Aplicaţia “Snap” permite organizarea site-urilor vizitate ca tile-uri interactive, care pot fi vizualizate în orice moment, deoarece sunt ferestre efective către alte site-uri. Aplicaţia permite deschiderea simultană a mai multor site-uri şi organizarea a dimensiune sau ca şi conţinut.
Cronian Academy este primul accelerator universitar în domeniul tehnologiei informaţiei din România, fondat în 2011. Acest proiect este dezvoltat şi implementat de către Cronian Group în Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti, cu scopul de a completa curricula academică teoretică cu o serie de cursuri practice. AGERPRES