Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi scoate la concurs aproape 400 de locuri la buget, în sesiunea a doua

univ dunarea de jos.jpgUniversitatea Dunărea de Jos din Galaţi scoate la concurs pentru a doua sesiune de admitere, care începe pe 7 septembrie, 394 de locuri la buget şi peste 1.100 de locuri la taxă, a anunţat prorectorul cu activitatea didactică, Toader Munteanu.

Prorectorul şi-a exprimat convingerea că se vor ocupa toate locurile la buget şi a afirmat că Universitatea Dunărea de Jos nu şi-a propus să facă un scop în sine din ocuparea locurilor la taxă. Potrivit acestuia, la învăţământul cu frecvenţă redusă sunt scoase la concurs 40 de locuri la Drept şi 75 de locuri la Română-Engleză, iar la masterat sunt 780 de locuri la buget şi peste 1.400 la taxă.

“Avem peste 2.500 de absolvenţi în sesiunea din vară, mai există şi sesiunea de toamnă la licenţă, unde avem înscrişi aproximativ 400 de absolvenţi, prin urmare ar fi cam 3.000 de absolvenţi de licenţă pe aproximativ 2.200 de locuri scoase la concurs la masterat”, a spus Munteanu. El a precizat că regulile de admitere sunt aceleaşi ca şi la admiterea din vară. La învaţământul cu frecvenţă redusă şi la distanţă admiterea este pe bază de dosar, iar la masterat admiterea se face, ca şi la învaţământul de licenţă cu frecvenţă, prin concurs, criteriile fiind diferite, în funcţie de facultate.

Calendarul de desfăşurare a admiterii, sesiunea septembrie, este următorul: la concursul de admitere la învăţamânt de licenţă cu frecvenţă înscrierile încep de luni, 7 septembrie, până pe 10 septembrie, urmând ca examenele să se desfăşoare în perioada 11-13 septembrie. Pentru învăţământul la distanţă înscrierile se fac în perioada 7-18 septembrie, iar pentru studiile de masterat, în perioada 16-19 septembrie. AGERPRES