Ziua Educaţiei Nonformale, la a cincea ediţie

zenf_logo.jpgAgenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale organizează vineri şi sămbătă cea de a cincea ediţie a Zilei Educaţiei Nonformale, manifestare care îşi propune să promoveze învăţarea nonformală la nivel naţional.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei, peste 125 de evenimente vor fi organizate cu această ocazie de către asociaţii neguvernamentale, şcoli, licee, centre de informare şi instituţii publice din 37 de judeţe din ţară.

“Vor fi organizate ateliere creative, campanii de promovare a lecturii, ateliere de poveşti, târguri de voluntariat, expoziţii vii, proiecţii de filme, dezbateri, activităţi de ecologizare, activităţi de reciclare, demonstraţii de acordare a primului ajutor, cursuri de formare, campanii împotriva traficului de fiinţe umane şi împotriva consumului de etnobotanice, dar şi alte activităţi ce promovează învăţarea în context nonformal”, susţin organizatorii.

Ziua Educaţiei Naţionale va fi sărbătorită şi în mediul online, pe pagina de Facebook dedicată evenimentului – Ziua Educaţiei Nonformale 2015.

Calendarul de evenimente incluse în manifestare poate fi accesat online pe www.nonformalii.ro/evenimente.

Ziua Educaţiei Nonformale este organizată cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin programul Erasmus+.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport şi este implementat în perioada 2014 – 2020. Programul are ca scop stimularea dezvoltării competenţelor şi a capacităţii de inserţie profesională şi sprijinirea modernizării sistemelor de învăţământ, de formare profesională şi pentru tineret. Erasmus+ va beneficia de un buget total de 14,7 miliarde de euro. Peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfăşura activităţi de voluntariat în străinătate, printre acestea numărându-se 2 milioane de studenţi din învăţământul superior, 650.000 de ucenici şi de elevi din învăţământul profesional, precum şi peste 500.000 de tineri implicaţi în programe de schimburi de tineri sau de voluntariat în străinătate. Bugetul României pentru proiecte în anul 2015 este de 54,5 milioane euro. AGERPRES