Termenul limită de înscriere la Premiile LSRS se prelungeşte până pe 1 decembrie

lsrs.jpgTermenul de înscriere pentru candidaturile la “Premiile LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate” se prelungeşte până pe 1 decembrie, a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, Liga Studenţilor Români din Străinătate.

În acest interval, studenţii români cu rezultate excepţionale în străinătate se pot înscrie în concurs prin completarea formularului de pe site-ul http://gala.lsrs.ro/concurs/. De asemenea, LSRS oferă tuturor celor care cunosc studenţi cu rezultate deosebite posibilitatea de a contribui la recunoaşterea valorii lor prin completarea formularului de recomandare disponibil pe https://goo.gl/yZoQUr.

Potrivit comunicatului, la fel ca în cazul ediţiilor precedente ale competiţiei, evaluarea candidaţilor va fi organizată în două etape. Preselecţia va fi realizată de laureaţii ediţiilor anterioare ale Galei Studenţilor Români din Străinătate, iar selecţia finală revine, ca în fiecare an, unui juriu prestigios, alcătuit din personalităţi ale societăţii româneşti.

Criteriile de jurizare vor avea în vedere domeniul academic (rezultatele deosebite în domeniul de studiu şi activitatea ştiinţifică) şi activităţile extra-curriculare desfăşurate în planurile social şi al dezvoltării personale. Premiile vor fi acordate în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, eveniment ce va avea loc pe 7 ianuarie 2016, în Bucureşti. AGERPRES