Concursul ”25 de ore la USV” a ajuns la a doua ediţie

suceava_universitatea.jpgFacultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) organizează în perioada 19-20 noiembrie cea de a doua ediţie a concursului studenţesc ”25 de ore la USV”, a declarat presei prorectorul instituţiei academice prof univ dr Ştefan Purici. Un juriu internaţional va evalua Capacitatea studenţilor de a propune soluţii eficiente şi creative pentru o problemă tehnică importantă a momentului, prelucrarea datelor video în format 3D.

Echipele, formate din câte trei studenţi, vor concura în cadrul unei competiţii tehnice, pentru a li se testa abilităţile de dezvoltare hardware şi software, creativitatea şi perseverenţa. Tema concursului din acest an are în vedere dezvoltarea unei aplicaţii interactive bazată pe senzorul Kinect al companiei Microsoft, dificultatea suplimentară a sarcinii fiind dată de timpul limitat (25 de ore) pe care echipele de studenţi îl vor avea la dispoziţie pentru finalizarea proiectelor proprii.

Din juriul internaţional, ce va evalua capacitatea studenţilor de a propune soluţii eficiente şi creative pentru o problemă tehnică importantă a momentului, fac parte doi invitaţi de la Universitatea Tehnică din Viena.

În aprilie 2015, o echipă de studenţi ai USV a participat la competiţia internaţională de tehnologii ale realităţii virtuale şi augmentate Virtual Fantasy, categoria Limited Time, competiţie organizată în localitatea Laval, Franţa, ca parte a evenimentului ştiinţific şi industrial Laval Virtual 2015.
Pe parcursul competiţiei, care s-a întins pe 30 de ore, studenţii suceveni Constantin Sandu, Sergiu Grigoriev şi Deryck Lucian Tomiuc, din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, au reuşit să demonstreze capacităţile lor tehnice, de lucru colaborativ în echipă şi de rezistenţă la efort intelectual susţinut, având ca rezultat implementarea unei aplicaţii interactive 3D de tip muzeu virtual, explorat, folosind echipamente de urmărire a privirii utilizatorului şi tehnici de recunoaştere a semnalelor electrice la nivelul scoarţei cerebrale. Soluţia implementată de echipa USV a primit un premiu special din partea juriului, echipa suceveană clasându-se pe locul doi în ierarhia celor 15 echipe participante. AGERPRES