Liderul USLIP Iaşi susţine că vor începe discuţiile privind o nouă lege de salarizare a bugetarilor

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi, Laviniu Lăcustă, a declarat că problema salarizării angajaţilor din Educaţie a fost discutată luni, în timpul unei întrevederi cu vicepremierul Vasile Dâncu. Laviniu Lăcustă a declarat că în cadrul discuţiilor s-au abordat probleme generate de intrarea în vigoare a Ordonanţei de urgenţă nr 20 din 2016, dar şi alte probleme specifice sistemului educaţional, inclusiv cele privind elaborarea unui proiect de lege a salarizării în sistemul bugetar.

“Viceprim-ministrul Vasile Dâncu s-a angajat ca în perioada următoare vor începe discuţiile privind o nouă lege de salarizare a bugetarilor, care să fie înaintată spre dezbaterea şi aprobarea Parlamentului în această toamnă. De asemenea, a promis că vor găsi soluţii pentru rezolvarea problemelor în materia salarizării personalului din învăţământ”, a explicat Laviniu Lăcustă.

Conform acestuia, la discuţii au luat parte o delegaţie formată din Simion Hăncescu, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Constantin Rada , secretar general, Giani Leonte, vicepreşedinte şi preşedinte al Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, George Purcaru, preşedinte Sindicatul Liber din Învăţământ Bacău. AGERPRES