Constanţa: 86,63% dintre candidaţii la titularizare au obţinut note peste 5

titularizare.jpgPromovabilitatea la concursul de titularizare în judeţul Constanţa a crescut cu 2,61 % după soluţionarea contestaţiilor, iar 15 dintre candidaţii respinşi iniţial au promovat, anunţă un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa. Potrivit sursei citate, rata de promovare la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor vacante a ajuns după contestaţii la 86,63%.

Rezultatele probei scrise a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, după soluţionarea contestaţiilor, au fost afişate miercuri. “Rata de promovare este de 86,63 %, în creştere cu 2,61 faţă de procentul înregistrat înainte de depunerea contestaţiilor. 15 candidaţi – respinşi iniţial – au promovat concursul. Rezultatele finale, pe tranşe de note, după soluţionarea contestaţiilor, indică următoarea situaţie: 298 de candidaţi (51,73 %) cu note între 7 şi 10; 201 candidaţi (34,89%) cu note între 5 şi 6,99 şi 77 de candidaţi cu note sub 5,00 (13,36%)”, precizează comunicatul ISJ Constanţa.

În judeţul Constanţa sunt 169 de posturi titularizabile (pentru angajare pe o perioadă nedeterminată) ce pot fi ocupate de candidaţii care au obţinut note peste 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau la inspecţia specială la clasă în profilul postului. Şedinţele publice pentru ocuparea posturilor pentru angajare pe o perioadă nedeterminată vor avea loc în perioada 8-9 august. “Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii cu cel puţin nota 5 (cinci), atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/ inspecţia specială în profilul postului vor fi repartizaţi pe cele 1.462 de posturi complete si incomplete”, mai anunţă ISJ Constanţa. AGERPRES