Mehedinţi: controale în şcolile cărora nu le-au fost acordate autorizaţii sanitare de funcţionare

Peste 50 de şcoli din mediul rural din totalul celor 223 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţ nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Mirela Pintea Enea.

Potrivit sursei citate, motivele pentru care respectivele unităţi nu au obţinut autorizaţii sunt reprezentate de lipsei apei sau calităţii proaste a acesteia, inexistenţa grupurilor sanitare conform standardelor şi a cinci imobile necorespunzătoare destinate învăţământului.

Prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, a precizat că în acest sens a emis un ordin prin care câteva comisii mixte formate din reprezentanţii autorităţilor sanitare şi publice-locale vor verifica modul în care unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru începerea anului şcolar 2016-2017.

“Comisiile constituite se vor deplasa cu precădere în acele unităţi de învăţământ care au probleme. Totodată, vom organiza şi o întâlnire cu edilii locali, primarii unităţilor administrativ-teritoriale, care trebuie să sprijine, să pună umărul în alocarea fondurilor necesare în vederea remedierii tuturor deficienţelor care există la toate unităţile de învăţământ din mediul rural mai ales”, a mai adăugat Pavel. AGERPRES